Hester Cnossen

ABC counseling

Over Hester Cnossen

Gegevens

Naam

Hester Cnossen

Gespecialiseerd in

rekenen, spelling en lezen.

Email

Telefoon

06 53775622

Als intern begeleider op een basisschool kom ik regelmatig kinderen tegen waarvan ik het gevoel heb dat er veel meer in zit, dan er op school uit kan komen. Dat kan te maken hebben met een andere leerstijl! Instructies worden via taal overgebracht, maar niet ieder kind kan een auditieve instructie even goed  volgen. Er zijn kinderen met een voorkeur voor een visuele leerstijl!

Het is maar net hoe je hersenen werken!

De Davis®methode gaat uit van de sterke kant van het kind en geeft inzicht in zijn of haar eigen functioneren. Niet ieder kind is hetzelfde, en dus denkt ook niet ieder kind op dezelfde manier!

Met behulp van een aantal instrumenten leer je hoe je je talent in kunt zetten bij het lezen,  rekenen, schrijven,  spelling etc.

Het is een begin van een  verandering in je eigen leerproces. Het gaat hierbij om bewustwording: er wordt gewerkt aan de  oorzaak van het probleem in plaats van symptoombestrijding.  En dat is de reden waarom ik naast mijn werk op school mijn eigen praktijk ben gestart om kinderen hierin op weg te helpen!

 

Vaardigheden

Ervaring

2007
Opleiding

Wereldspel

2005
DDA
Opleiding

Davis counselor