Waar kunnen wij mee helpen?

Dyslexie

Leestekens, letters en woorden waar je geen beeld bij hebt zorgen voor verwarring. Tijdens de counseling leer je deze verwarring herkennen en op te lossen. Dit zorgt voor rust tijdens het lezen. Bij de beeldloze woorden maak je zelf een beeld van de betekenis van het woord in klei.

Dyscalculie

Cijfers en rekensymbolen zorgen voor verwarring. Begrippen als verandering, consequentie, tijd, volgorde, orde en wanorde zijn niet voldoende eigen gemaakt. Tijdens een counseling creëer je je eigen beeld van deze begrippen, waardoor rekenen makkelijker wordt.

AD(H)D

Focus zorgt voor een rustige gedachtegang. Je leert hoe je de concepten verandering, consequentie (oorzaak en gevolg, voor en na), tijd, volgorde, orde en wanorde kan toepassen in je eigen leven. Door gebruik te maken van de energiemeter leer je je energieniveau aan te passen aan de activiteit die je wilt gaan doen.

ASS

Er is een speciaal programma voor autisme. Het heeft als doel dat je vollediger deel kunt nemen aan het leven. We werken eerst aan ‘zelfbewustzijn’. Vervolgens worden er een heel aantal concepten – verandering tot en met verantwoordelijkheid – stuk voor stuk gemaakt aan de hand van kleimodellen en gaan we ze ontdekken in de realiteit, de omgeving/de maatschappij. Ook komen relationele concepten aan bod.

Handschriftverbetering

Je leert je handschrift te verbeteren door oude verwarring of verkeerde beelden over de vorm van de letters op te lossen. Je leert de letters opnieuw te schrijven op een ontspannen en gefocuste manier. Hierdoor kun je makkelijker en netter schrijven.

Dyspraxie

Je leert je focus goed af te stellen. Met een goede focus kun je je zintuigen goed leren samenwerken en raak je fysiek beter in balans. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel.