Elsbeth Weterings-Gaaikema

vlakbij Groningen praktijk Jongleer

Over Elsbeth Weterings-Gaaikema

Gegevens

Naam

Elsbeth Weterings-Gaaikema

Gespecialiseerd in

Dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, dysgrafie, ADD, ADHD, ODD andere ASS aspecten. Al wordt deze onderverdeling in de ASS-termen niet meer gebruikt, ze geven wel een duidelijker beeld van mijn ervaring en waarbij ik kan helpen.

Email

info@jongleer.nl

Telefoon

0623045369

Voorstellen:

Hallo, ik ben Elsbeth Weterings (1960). Mijn passie is het om iemand te helpen om in zijn kracht te komen van leren…. om zichzelf te ontwikkelen. Het geeft me plezier als iemand zijn / haar natuurlijke plezier in leren weer in terug krijgt.

Onze dochter heeft enorm veel geleerd van de Davis dyslexie – en autisme counseling. En dat heeft mij als moeder en leerkracht ook veel geholpen. Zelf blijf ik altijd leren  en lees ik dagelijks veel over ontwikkelingen in het onderwijs.

Daarnaast houd ik van SF, fantasy en historische boeken. Andere hobbies zijn: muziek luisteren, met de hond wandelen, lekker relaxen ( mediteren, yoga, sauna of met vrienden “chillen”) en zo nu en dan werk ik een poos in India op Parikrma, een project in Bangalore.

Praktijk Jongleer: Leuker leren leren en sociaal sterker staan.

Voor mij is Davis counseling een manier die prachtig is en aanvullend op het reguliere onderwijs. Ik heb nu al vaak meegemaakt dat de counseling een wezenlijk verschil kan maken voor iemand. Voor beelddenkers en voor kinesthetische ( lerend door lichaamsgevoel) leerlingen geeft het een prima ingang om goed te leren leren en hun leerobstakels te overwinnen. Je leert o.a. stress los te laten en je te concentreren. Samen gaan we op zoek naar manieren van leren, die bij jou passen. En het is  “verplicht” hier veel plezier bij te hebben en fouten te mogen maken- want dan leer je het beste!

Kennismaken?

Kijk op www.jongleer.nl voor meer informatie en bel of mail me voor een kennismakingsgesprek.

vlakbij Groningen praktijk Jongleer

Sinds 2000 ben ik een herintreder in het (speciaal) onderwijs. Ik heb zowel jaren op een Mytylschool gewerkt als op het onderwijs voor volwassenen NT1 en NT2 en diverse andere projecten. In 2007 deed ik de DLS ( Davis leerstrategieën) en sinds 2009 ben ik Davis Counselor en sinds 2019 ook bevoegd Davis autisme facilitator. Daarnaast ben ik motorisch remedial teacher, Feuerstein mediator, Schrijfdansdocent, Bal-a vis-X beoefenaar, via een andere methode ook autisme begeleider en nog meer…

Vaardigheden

Ervaring

2019
DAVIS AUTISME
opleiding

jaarlijks aanvullingen en bijscholingen.

2009
DAVIS DYSLEXIE/DYSCALCULIE
opleiding

jaarlijks aanvullingen en bijscholingen.

2007
DAVIS LEERSTRATEGIEËN
opleiding

Praktijknaam

2000
HERINTREDER ONDERWIJS
werkervaring

BO en SO en volwassenonderwijs