Wilhelmina Berkhout – in Balans Opgelost

in Balans opgelost

Over Wilhelmina Berkhout – in Balans Opgelost

Wilhemina Berkhout

Gegevens

Naam

Wilhelmina Berkhout – in Balans Opgelost

Email

info@inbalansopgelost.nl

Telefoon

06.46.418.716

Mijn naam is Wilhelmina Berkhout- van Wijnen

Ik ben geboren als een van een tweeling in Dordrecht en daar woon ik nog steeds.

Ik ben getrouwd en mijn man en ik hebben twee volwassen dochters, twee schoonzoons, een kleinzoontje en kleindochtertje. We passen regelmatig op de kleintjes en het is geweldig om hun ontwikkeling zo te kunnen volgen.

 

Na de middelbare school koos ik voor een loopbaan in het onderwijs. Eerst de opleiding tot Kleuterleidster akte A en B (kleuterscholen waren toen nog apart van de lagere school). Na een paar jaar in het kleuteronderwijs gewerkt te hebben, ben ik me gaan verdiepen in taalverwerving en speciaal tweed taal verwerving bij kinderen. Zo heb ik 10 jaar gewerkt bij de ‘Vliegende Brigade’ waar ik op verschillende scholen als NT2-leerklracht in taalonderwijs aan anderstalige kinderen les gaf. Vier studiereizen naar Turkije gemaakt (daar 80 scholen bezocht) en Turks gestudeerd om beter inzicht te krijgen in hoe Turkse kinderen vanuit hun moedertaal Nederlandse taal verwerven en welke valkuilen er zijn.

 

Daarna werd de basisschool een feit en wilde ik meer en ging verder op de PABO om bevoegd te zijn voor de hele basisschool. Ik heb  ruim 40 jaar in het onderwijs gewerkt. Alle groepen heb ik lesgegeven. In de loop van de jaren daar heb ik me verder ontwikkeld door verschillende opleidingen en cursussen te doen.

Zo heb ik de opleiding Remedial Teacher/Intern Begeleider gedaan (Fontys Hogeschool), alsmede de Autismeopleiding bij Auris Rotterdam. Daarnaast aanvullende cursussen op het gebied van TOS, DCD, ADD, ADHD, dyspraxie en hoogbegaafdheid. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om te werken met kinderen die om de een of andere reden worstelen op school en thuis. Als RT-er heb ik 15 jaar gewerkt.

 

Nadat ik wegens bezuinigingen weg moest als RT-er ben ik op het spoor gekomen van de Davis methode. Dat sprak me zó aan, dat ik alsnog de opleiding ben gaan doen. Ik had liever gewild dat ik van deze methode minstens 15 jaar eerder had gehoord. Ik vind het geweldig om te zien wat deze methode met kinderen doet, die worstelen met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D of Dysgrafie.

Maar niet alleen voor kinderen. Ook voor mensen van alle leeftijden kan deze methode zoveel betekenen en het verschil maken, dat ze zo graag verlangen. Ik werk dus ook graag met tieners, jongeren en volwassenen. Zo ook met hen die kampen met problemen bij hoogbegaafdheid.

 

Het is fijn om zoveel collegae Davis Counselors te hebben om met elkaar te kunnen sparren en van elkaar te leren. Steeds blijven ontwikkelen houdt onze counselingen scherp en goed.

in Balans Opgelost.

Almstein 1 3328 MP Dordrecht

Tel. 06.46.418.716

e-mail: info@inbalansopgelost.nl

Vaardigheden

Ervaring