Mieke Verhallen

leerproblemen oplossen: Goed Gezien Zo

Over Mieke Verhallen

Gegevens

Naam

Mieke Verhallen

Gespecialiseerd in

dyslexie, dyscalculie, ADD / ADHD, handschrift verbeteren, Nederlands en de moderne vreemde talen leren bestuderen. Gemakkelijker huiswerk maken en leren.

Email

Telefoon

06-48650113 of 0492-430504

Actief als Davis counselor sinds 2010 in Mierlo, tussen Eindhoven en Helmond.  Je kunt bij mijn praktijk terecht als je leren, lezen, rekenen of je aandacht bij je taak houden gemakkelijker wilt laten gaan. Maar ook voor het verbeteren van je handschrift, het leren inschatten van tijd of het maken van planningen. Het is jammer om altijd zo hard te werken terwijl het ook op een ontspannen en plezierige manier kan. De meeste mensen zijn verrast hoe gemakkelijk je het kunt leren !

Zoals Ron Davis zegt: “Als je de oorzaak van het probleem weghaalt, houdt het probleem op te bestaan.”

Veel mensen zijn al heel lang aan het oefenen zonder resultaat. Daarom denken ze: “Zie je wel, ik kan dit niet!” Gelukkig klopt dat niet, je hebt alleen een manier nodig die bij je past.  Verander dus HOE je leert. Het Davis programma leert je hoe je ontspannen je aandacht kunt richten en voelen wanneer je in de war raakt of met je gedachten afdwaalt. We ruimen ‘oud zeer’ op, dat zijn dingen die je in verwarring brengen. Dan is de weg vrij om op jouw manier te gaan leren. Dat betekent het omzetten van alle woorden in je boeken naar beelden die helemaal van jou zijn. Die begrijp je dan ook echt en daarom kun je ze toepassen, of het nu tijdens een CITO toets is, bij een overhoring of op je werk.

Herken je dit? Hoofdpijn aan het einde van de dag, het gevoel dat tekst beweegt of vlekt, tekst wel 3 keer moeten lezen voordat je weet wat er staat, afdwalen in gedachten, het antwoord weten maar het niet op papier krijgen, teveel ideeën hebben en daarom niet weten waar je moet beginnen, black-out krijgen bij toetsen, geen woordjes kunnen leren, geen werk inleveren omdat je plannen moeilijk vindt, enz. Vraag vrijblijvend meer info: er is gemakkelijk wat aan te doen!

leerproblemen oplossen: Goed Gezien Zo

De meeste van mijn cliënten zitten op de basisschool. Maar ook als je al een vervolgopleiding doet of werkt, ben je van harte welkom om te zien of ik wat voor je kan betekenen. Ik ben ruim 15 jaar werkzaam geweest op een middelbare school als docent Frans en leerlingbegeleider voor leerlingen die erg veel moeite moesten doen om hun studie voor elkaar te krijgen. Samen kijken hoe het gemakkelijker en leuker kan, met betere resultaten, daar gaat het om !

Vaardigheden

Ervaring

2015
Human Givens
opleiding
Human Givens 1e module

Deze methode biedt een manier om snel inzicht te krijgen wat je nodig hebt om je gelukkig te voelen en je doelen te halen en wat je al aan vaardigheden in huis hebt om die doelen te halen!

begin 2017
identiteits- / autismeprogramma
Opleiding

Over een tijdje hoop ik ook deze Davis opleiding af te ronden zodat mensen die met leefproblemen kampen eveneens bij mij terecht kunnen.