Jola Geldermans

De Leerwegbegeleiding

Over Jola Geldermans

Gegevens

Naam

Jola Geldermans

Gespecialiseerd in

Leerwegbegeleiding: dyslexie, AD(H)D, dyscalculie, Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans

Email

Telefoon

06-438 69 239

Focus!

Heel veel kinderen hebben moeite om zich te concentreren op de les, maar wat nu als je kind hierdoor veel lessen mist en daardoor leerproblemen en zelfs gedragsproblemen krijgt? Vaak hoor je in de klas: ‘Let nu eens op’, maar hoe doe je dat eigenlijk? Je weet dat je kind slim is, maar wat nu als het er maar niet uitkomt op school?

Ondergesneeuwd

Doordat je kind niet goed mee kan komen in de klas, verliest het zijn zelfvertrouwen en krijgt het steeds minder zin in school. En dat terwijl iedereen geboren is met een bepaald talent en dat school dit juist wil stimuleren!

Iedereen kan leren

Ik ben heel blij dat ik de Davis methode ben tegengekomen, zodat ik kinderen werkelijk kan helpen om weer zin te krijgen in leren. Davis is de basis van leren voor iedereen: je leert focussen en ontdekt jouw specifieke leerstijl. Als je eenmaal weet hoe jij leert, dan kom je erachter dat ook voor jou geen berg te hoog is!

Ik houd ervan om mensen te begeleiden op hun leerweg. In mijn eerste jaar als leerkracht op de basisschool speelden we ‘ik ga op reis en ik neem mee…’. Eén meisje, Tess, speelde iedereen weg met een rij van 21(!) goede antwoorden. Ik vond dat zo knap! Echter, toen ik haar aan het begin van groep 8 vroeg naar welke middelbare school zij zou gaan, vertelde zij dat het vmbo-kader was. Ik stond versteld! De ouders meldden hun dochter aan voor een Davis counseling. Aan het eind van het schooljaar werd haar advies aangepast tot havo. Inmiddels heeft zij deze school met succes afgerond en gaat zij nu een laborante-opleiding volgen.
Het is mijn passie om kinderen (en ook volwassenen!!) te begeleiden naar zelfvertrouwen en hun eigen weg; het is mijn missie om de Davis methode als een olievlek te verspreiden zodat meer mensen hier hun vruchten van kunnen plukken.

De Leerwegbegeleiding

Davis counselor Leerkracht basisonderwijs Remedial teacher Docent Engels

Vaardigheden

Ervaring

1988
Engelse taal- en letterkunde
opleiding

Universiteit van Amsterdam 5 jaar Engelse les gegeven in het middelbaar onderwijs

1998
Verkorte pabo
opleiding

Hogeschool Inholland, Alkmaar 7 jaar als leerkracht in het basisonderwijs, groep 1 t/m groep 7

2005
Remedial teacher
opleiding

Fontys Hogescholen Amsterdam 2 jaar als remedial teacher in het basisonderwijs

2007
Davis Counselor
Opleiding

DDA Nederland, Maria Hoop, Limburg In augustus 2017 bestaat mijn praktijk De Leerwegbegeleiding 10 jaar, waarin ik kinderen en volwassenen met veel enthousiasme begeleid met leren en leven.

2009
Matrixcoach
Opleiding

Matrixinstituut, Limmen