Erika Wiegmann

denkwonder

Over Erika Wiegmann

Gegevens

Naam

Erika Wiegmann

Gespecialiseerd in

dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, concentratieproblemen

Email

Telefoon

0612558401

In mijn werk als docente Duits waren er altijd leerlingen met dyslexie in mijn klassen – heel gewoon. Zij wisten het, wij als leraren wisten het en hielden er rekening mee. Tijdens een nascholingsdag leerde ik de Davis methode kennen en ik was meteen onbeschrijfelijk gefascineerd. Alles was zo anders voor mij door een heel andere kijk op het leren en denken. Een aanpak die uit de praktijk kwam en van een beelddenker – Ron Davis.

Het leek allemaal zo duidelijk, alsof wij in ons zonnestelsel vanuit de aarde na alle planeten kijken en er komt opeens iemand die zegt op de zon te staan en erna te kijken. Zou het echt kunnen dat je daarmee zo veel problemen kunt oplossen? En als dat zo is, creëren wij dan niet een heleboel problemen zelf door onze manier van lesgeven? Bij mij was vooral nieuwsgierigheid maar ook nog twijfel. Ik heb meteen het eerste boek van Ron Davis “De gave van dyslexie” gelezen en ik werd zo enthousiast dat ik mij voor de eerste workshop heb opgegeven.

Inmiddels ben ik een enthousiaste Davis counselor en ik werk graag met kinderen, jongeren en volwassenen. Iedere counseling is een individueel pad. Daarbij maken wij gebruik van de Davis tools en het beelddenken om de moeilijkheden te verhelpen. Of het nu een meisje van 8 is, dat wil kunnen rekenen en zeker wil weten waar rechts en links is, of een jongere die het systeem van de Duitse naamvallen niet kan onthouden of een jonge man, die een trigger op krakende eetgeluiden heeft en daardoor iedere keer zijn aandacht verliest. De Davis methode werkt en het geeft mij en vooral hun heel veel voldoening en plezier.

Praktijk denkwonder

De naam denkwonder is de fascinatie en achting voor alle moeilijkheden die mensen kunnen ontwikkelen omdat zij de bijzondere gave van het beelddenken bezitten. Tegelijkertijd is het de bewondering voor de mogelijkheden van deze gave om de problemen op te lossen.

Welkom op mijn website: https://www.denkwonder.nl   voor meer informatie.

Vaardigheden

Ervaring

2018- heden
Davis Counselor
Werkervaring

Praktijk denkwonder

2018
Davis counselor
Opleiding

DDA Nederland

Davis Counselor opleiding met counseling van cliënten onder begeleiding. Counselor sinds 2021.

1990-2020
Docent Duits
Werkervaring

Werkzaam op de International School of The Hague als docente Duits voor vreemde taal en moedertaal in IGCSE, MYP en IBDP.